ADINI SEN KOY

ADINI SEN KOY

Gülçin Tüzel Dokur | 11/03/2018

Çok naif, sade ve abartısız bir hikaye anlatmış Tuna filmde. Abartıya başvurmadan, hesaplı, planlı görkemli cümleler kurmadan oldukça yalın ve samimi bir yerden anlatmış hikayesini. Ve öyle güzel oynamış ki herkes, Melis Birkan, Ahmet Mümtaz Taylan, Ali İl ve Cemal Toktaş... Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Gerçekten nefis bir iş çıkarmışlar. Her biri karakterlerini oynamıyor, yaşıyorlar adeta. Bir oyuncu için bütün aklını, yeteneklerini unutup, sıcaklık ve samimiyeti yakalamak, o karakteri giyinmek en zorudur. Hepsi bunu başarmışlar.


Melih Kibar'ın son bestesi "Sessiz Veda" filmin şarkısı olmuş. Şarkının ilginç bir hikayesi var:


Yıllar önce bu besteyi dinleyip çok etkilenen Demet Sağıroğlu, şarkıya sözler yazar ve bir demo kayıt yapar. Şarkı, Demet'in arşivinde büyük bir ihtimalle yeni albümünde yer almak üzere beklemeye başlar. Sonrasını biraz biliyorsunuz.Tuna Kiremitçi, bu filmi yazıp çekmeye başladığı dönem, Demet ile birlikteydi. Tuna, filme bir şarkı ararken, Demet, arşivinden bu şarkıyı çıkarır. "Bu filme bu şarkı yakışır" diyerek... Tuna Kiremitçi şarkıdan çok etkilenir. Ve filmin şarkısı "Adını Sen Koy" olur... Filme de ismini verir... Sonra hayat devreye girer. İkilinin duygusal olarak yolları ayrılır ama şarkı ve film birbirini bulmuştur artık. Birbirlerini bırakmaya hiç niyetleri yoktur. 


Hayat ilginçtir. Karşılaşmalar da öyle... Tanışması gerekenler mutlaka tanışırlar. Mektuplar ve şarkılar da er geç adreslerine ulaşırlar. Melih Kibar'ın "Sessiz Veda"sı da demek bu filmi bekliyormuş. Yolculuğunda Demet Sağıroğlu'yla zenginleşmiş ve sonra Tuna Kiremitçi'yi bulmuş. Bu arada Demet de şarkıyı nefis söylemiş.