ADOLF HİTLER VE EVA BRAUN AŞKI

ADOLF HİTLER VE EVA BRAUN AŞKI

Gülçin Tüzel Dokur | 21/10/2017

Dünyanın kaderini değiştiren isim Adolf  Hitler ve Eva Braun aşkı da tarihin tozlu sayfalarına karışmış gizli bir aşk olmuştur. Eva, Adolf Hitler ile tanıştığında 18 yaşındaydı ve Heinrich Hoffman’ın fotoğraf atölyesinde çalışıyordu. Hitler'i gördüğü anda körü körüne aşık olan Eva Braun politikayla hiç alakası olmayan birisiydi. Fakat aşık olduğu insan onun alışkanlıklarını baştan aşağı değiştirip onu kendi fikirlerinden beslenen bir insan yapacaktı.

Hitler, politikaya olan düşkünlüğü ve Nazi Partisi liderliği sorumluluğundan dolayı Eva'ya gerektiği kadar vakit ayıramıyordu ve bu durum Eva'yı dönem dönem kıskançlık krizlerine sokuyordu. Eva kıskançlık krizlerinin tavan yaptığı bir anda sinirine daha fazla hakim olamadı ve 1 Kasım 1932’de kendisini tabancayla boynundan vurdu. Ne yazıkki bu olay, hayati tehlikeyi atlatan Eva’nın ilk ve son intihar girişimi olmadı. Eva, 29 Mayıs 1935’te yine aynı sebepten ötürü tekrar intihar girişiminde bulundu. Hitler'in politikaya olan aşkının kendisinden daha büyük olduğu gerçeğini bir türlü kabul edemiyordu.


Adolf Hitler,Eva,nazi,

Adolf Hitler, evlenmeye ve daha fazla ilgi göstermeye bir türlü yanaşmıyor ve dönemin koşullarından dolayı bu duruma bir türlü ayak uyduramıyordu. Tarihler 29 Nisan 1945’i gösterdiğinde müttefikler Berlin’i kuşatmıştı, Adolf Hitler ise aldığı ani bir kararla Eva ile evlenmeye karar vermişti.

Eva’nın yıllardır beklediği gün gelmişti, Hitler artık onun eşi olmuştu. Fakat Eva yıllardır hayalini kurduğu günün 24 saat sonrasında öleceğini hiç aklına getirmemişti. Bu kadar kısa sürmemeliydi. Hitler ve Eva’nın saklandığı yer müttefikler tarafından kuşatıldı. Ve Eva yıllardır aşık olduğu adamın elinden ölümü tatmıştır. Adolf Hitler silahıyla önce Eva’yı sonra da kendisini vurarak Eva'nın kalbine kendisine olan aşkını Berlin'e ise Führerlik aşkını gömdü...