ASANSÖRDE NEDEN AYNA VARDIR?

ASANSÖRDE NEDEN AYNA VARDIR?

Gülçin Tüzel Dokur | 31/01/2018

Bilindiği üzere asansörler ya bir kısmı yada her tarafı ayna ile donatılmıştır. İşten dolayı yada yüksek katlı binada oturuyor isek asansör kullanmaktayız. Asansörlerde bulunan aynalar daha çok kendimize bakmak, saçımızı düzeltmek, elbisemizi düzeltmek gibi başlıca durumlarda kullanılmaktadır.

Belki de 100 kişiye sorsak % 90’dan fazlası neden asansörlerde ayna olduğunu bilmemektedir. Verilecek cevaplar oldukça ilginç olabilecek ve bir çoğu da doğru cevap olmayacaktır. Bununla birlikte asansörlerde bulunan aynaların farklı nedenleri var ve aklınıza geleceğini tahmin edeceğiniz seçeneklerin sonunda yer alacaktır. Cevap güvenlik. Evet asansörlerde ayna olmasının başlıca nedeni güvenlik ve ikinci bir nedeni de klostrofobi durumu olan insanlar için bulunmaktadır.

 



Asansörde ayna olmasının nedenleri

Güvenlik

Güvenlik asansörlerde ayna olmasının başlıca nedeni. Asansörün kapısı açıldığı vakit insan kendisini aynada görmekte ve kabinin olduğunu fark ediyor ve böylece alışkanlık yapan kişi asansörün kapısı açıldığında asansörün kata gelip gelmediğini öğrenmiş olur ve asansör boşluğuna düşme gibi bir riskten kurtulmuş olmaktadır.

Asansörün boğucu ortamını ortadan kaldırmak ve klostrofobisi olan birini rahatlatmak

Küçük ölçekli asansörler ortam açısından oldukça boğucu olmaktadır. Ayna olması ile birlikte bu boğucu ortam biraz daha ferah olmaktadır. Ayrıca klostrofobisi olan kişilerin daha ferah ve rahat hissetmesini sağlamaktır. Böylece aynalar asansörler için oldukça önemli bir durumdur.