BAKIŞ AÇISI-ÇÜNKÜ

BAKIŞ AÇISI-ÇÜNKÜ

Özde Aydın | 07/10/2020

Karanlığın aydınlığı olur mu diye sordular. Olur neden olmasın dedim. E nasıl oluyor o iş dediler. Nasıl baktığına bağlı dedim. Karanlığa bakınca bir yıldız parlayacak diye beklerim. Her gecenin bir sabahı olduğu gibi her karanlığında bir aydınlığı olur.. Victor Hugo " her karanlık gece bile sona erer ve güneş tekrar doğar " demiş. Karanlığımızın en aydınlığını yaşamak istiyorsak o zamana dek sukut etmeliyiz sabırla dedim.



Dediğim o ki;

Karanlığım korkutuyordu ta ki seni tanıyana kadar. Sen gözlerimi bile açamadığım geceme ışık saçan bir fener oldun.

KARARDI MI HAVA YAŞAM BİTER , KARARDI MI DÜŞÜNCELER YAŞANMIŞLIKLAR BİTER.

Neyi ne için yaptığımızı bilemeden karardı hayaller. Ne gerek vardı ki aydınlığı yaşamak varken.  Baktığım yerde sen varsın, hayatımın içindesin, bakış açımsın. Baktığım yerle, baktığım ben değişti senin bulunduğun açıyla. Karanlığa bakıyorum ama görmüyorum artık, baktığım karanlıkta aydınlığını görüyorum çünkü. İnsanın bulunduğu konumun sana bakan kişinin de hayatını değiştirdiğini gördüm. Doğru yolun yolcusunun zihinde bittiğini gördüm çünkü.


bakış açısı, görmek, karanlık, aydınlık, seçim, görüş , dünya görüşü, kültür, hayat tecrübesi 

Hayatıma ışık saçacak bir çok nedenim varken karanlıkta kalmayı seçmedim. Baktığım yere bakarken gördüğüm renkleri değiştirdim çünkü.

Aslında  istemediğim nesneleri, insanları değiştirmedim, ben sadece bakış açımı değiştirdim. Değiştirdiğim de daha mutlu olduğumu gördüm çünkü.

Bazen sadece farklı açıdan bakmak gerekiyor görmek için. Bakmakla görmenin aynı şey olmadığını öğrendim çünkü.

Ne yaşamımızı bitirelim ne de yaşanmışlıklarımızın bitmesine izin verelim. Hayatın beyhude olduğunu ölüm olduğunu anladığım da gördüm çünkü.

Ben aşkın sadece senden ibaret olduğunu sanırdım meğerse senden büyük aşkın Allah'tan geldiğini anladığımda gördüm çünkü.

Sevmenin en değerli halinin vazgeçmemek olduğunu gördüm.  Vazgeçmeyince sabrın en zorunu seni sevdiğim de yaşadım çünkü.

Her şeyden vazgeçecekken beni ayakta tutan gücü keşfettim. Anneliğin her şeyden dayanıklı olduğunu gördüm çünkü.

Hayatımızdaki önceliklerin kendi sağlığımızdan önemli olmadığını anladım. Hiç bir şey göremeyen engelli kardeşimizi görünce anladım çünkü.



"Kula bela gelmez hak yazmadıkça.. Hak bela yazmaz kul azmadıkça" demiş Mevlana. Bizim yolumuzun doğruluğunu haktan yana dürüstlük olduğunu gördüm çünkü. Sen doğru isen neden eğri olsun yaptıkların. Doğruluğundan eminsen dimdik ayakta duracağını göreceksin çünkü.

Kusur bulmak için bakarsan işine, bulursun. Kusuru görme bak nasıl da kusursuz olduğunu o zaman göreceksin çünkü.

Herkesin yaptığı aynı diye yapma o işi. Hayata kendi bakış açınla baktığında huzuru bulacaksın çünkü.

Sıkıntılar insana tecrübedir. Her tecrübeden bir ders çıkarmam gerektiğini gördüm çünkü.

Pişman olacağım işler yapmamaya çalıştım. Hataların bedelinin ağır olduğunu yaşadım çünkü.

Seni sevmenin en güzel duygu olduğunu sanırdım. Meğerse  o en güzel duygunun , sevgiyle yaptığın bir iyiliğin tebbessümle bakışını gördüm çünkü.

Karanlığı yaşamak bizim elimiz de değil. Ancak aydınlığı yaşatmak bizim elimizde. karanlığı görmek yerine aydınlığı görmeyi seçersen nefes aldığını hissedeceksin çünkü.

Bazı şeyler yaşanmadan bilinmiyor. kafamıza dank edebilmesi için önce onu kaybetmek mi gerekiyor. Kaybetme anını yaşamadan gördüğünüz karanlığı BAKIŞ AÇINIZLA değiştirebilmenizi temenni ediyorum.

YARIN HER ŞEY İÇİN GEÇ OLABİLİR ÇÜNKÜ...


(1 DAKİKA SONRAMIZIN GARANTİSİ VAR MI? ERTELEME) BAKIŞ AÇISI-ÇÜNKÜ

                                                                                                                            ÖZDE AYDIN