FARKIN FARKIM

FARKIN FARKIM

Özde Aydın | 07/10/2020

Her birimiz biricik , özel ve  eşi benzerimiz olmacak bir şekilde yaratıldık. Bedenimize baktığımız da parmak izimiz, saç rengimiz, boyumuz, kilomuz , karakterimiz bütün insanlardan farklı. Farklıyım hepinizden, sizden farklı düşünüyorum ve anlatılanları farklı algılıyorum. Bana verilen bir sistem değil mi bu ? İstediğim gibi kullanmak ve yönetmek benim elimde. Bir başkasıyla kıyaslanabilir miyim sizce? Tabi ki de hayır. O halde insanların birbiri ile kıyaslamaya girmesi ki özellikle bu çocuklarımız için yapılıyor. "onun falanca oğlu bak matematikten 90 almış senin kafan onun kadar çalışmıyor mu?" kıyaslamaya da bakın. Halbuki bilmiyor ki oğlu resim de çok iyi. Her insan görünüş olarak farklı olduğu gibi yetenekler, ilgi ve algıda da farklıdır. Hepimiz tek tip yumurtadan çıkıyoruz diye aynı tadı vermek zorunda değiliz ki. Her birimizin tadı ve lezzeti ayrı. Bu yüzden farklı olmamız diğer insanlarla aynı olacağımız anlamına gelmiyor. Kim ne yapıyorsa yapsın onların yaptığını yapmak beni mutlu etmiyorsa yapmak zorunda da değilim. Benim hür iradem ve düşünce gücüm yok mu kullanmak için. 

 Koyunlar hep birbirini takip eder. Biri bir çukura atlasa peşinden tüm sürü onu takip eder ve hepsi de çukura düşer. Koyun değilim ki ben. Herkesin yaptığını yapıyım. Ben farklıyım. Herkes farklı . Herkes özel. HERKES FARKLI AMA HER ŞEY EŞİT. Kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok. Hepimiz doğduk ve zamanı gelince öleceğiz. Şartlar eşit. Rabbim yarattığı ikiz bebeklere bile farklı özellikler yüklemiş. 


O YÜZDEN kimsenin sizin farklı olmadığınıza inandırmasına izin vermeyin. Hepimizin birbirimizden farkı ne;

*hayal gücümüz

*sorgulayıcı olmamız

*gözlem yeteneğimiz

*düşünebilmemiz

*irademiz

*vicdanımız

*düşündüklerimizi anlatabilmemiz

İşte tüm bunlar bizi farklı kılan özellikler. Bu özellikler hepimizde farklı ve hepimiz farklı şekilde kullanıyoruz bunu. Başarmak için sürekli çabalıyoruz, çabalıyoruz.. Yılmadan , usanmadan, deniyoruz bu bizim irade ve azmimizdir.

Thomas edison ve asistanı arasında geçen bir dialogtan bahsetmek istiyorum.

Birlikte deneyler yaparlar araştırdıkları konuyla ilgili ve her seferinde başarısız olurlar. Bir gün asistanı

- artık bu işten vazgeçsek! dedi Edison'a.

-niçin ? diye sordu Edison.

- çünkü şu ana kadar iki bin deney yaptık ve hiç bir sonuç alamadık. 

bu sözleri duyan Edison şu şekilde cevap verdi;

- öyle mi dersin.  Evet, amacımıza ulaşamadık ama hiçbir netice elde edemediğimiz doğru değildir. Çünkü aradığımız şeyin yaptığımız şeyin yaptığımız bu iki bin deney içinde bulunmadığını öğrenmiş bulunuyoruz. 

Edison'un düşünce ve hayal gücü , çalışma azmi ve iradesiyle olumlu sonuçlar vermiş ve bizlere örnek olacak dâhiler arasındadır. Farklıdır.

Farklılık fark yaratmaz. Siz zaten özelsiniz ve teksiniz. Siz kendiniz olduğunuz sürece farklısınız. Başkalarına benzemek sizi biriciklikten çıkarır ve yapay bir insan olma yolunda ilerlersiniz. Kimin ne dediği, ne yaptığı değil, kendinizi nerede ve nasıl, ne ile mutlu olduğunuz önemli. Başkasının size değersizsin, özel değilsin demesi sizi değersiz kılmaz onların insanlık değerini ortaya koyar. 

"Farklı olmaktan korkma, aynı kalmaktan kork". demiş Michael carini. İnsan kendini yenileyen, geliştiren ve öğrenebilen bir varlıktır. Asıl herkes birbirinin aynı olsaydı yaşam anlamsızlaşırdı. Herkes aynı düşünür , evet-hayır olmaz, tek düze bir yaşam olurdu. koyun olurduk. Kim öndeyse onun peşinden gider biz olmazdık.

"FARKIN FARKIMSA , FARKIM SENİN FARKLI OLMANDIR."

"FARKLILIĞIMI VEREN ALLAH İSE FARKIMLA BU DÜNYA DA ÖZELİM." NET...

                                                                                    ÖZDE AYDIN