GRACE KELLY VE PRENS RAİNİER AŞKI

GRACE KELLY VE PRENS RAİNİER AŞKI

Gülçin Tüzel Dokur | 02/09/2017

Grace şöhret basamaklarını hızla tırmanırken, Monaco Prensi Rainier de ülkesinin ve son erkeği olduğu kraliyet ailesinin kaderini kurtaracak gelini seçmek üzere Amerika’ya doğru yola çıktı. Ticari bir anlaşma mı, ilk görüşte aşk mı bilinmez; Grace’in yeni Monaco Prensesi olacağı tüm dünyaya gururla duyuruldu, kraliyet ailesi rahat bir nefes aldı.

Dedikodulara göre Grace Kelly’yi Prens Rainier’e uygun bir eş yapan en önemli nedenler, Grace’in soyu tükenmek üzere olan kraliyet ailesine yeni varisler kazandırmayı hak edecek kadar Katolik, Monaco prensesi olmasıyla gurur duyulacak kadar güzel, Monaco’yı yeni bir turizm merkezi getirebilecek kadar şöhretli olmasıydı. 
Grace’in Amerika’daki kariyerini ve hayatını terk edip yeni ve soylu bir hayata yelken açmasının önündeki tek engel, Metro Goldwyn Mayer Stüdyoları ile olan film sözleşmeleriydi. Grace ile Rainier’in düğününün naklen yayın hakları karşılığında bu sözleşmeleri memnuniyetle fesheden MGM Stüdyoları, gidişinden bile para kazandıkları eski Hollywood yeni Monaco prensesine teşekkürlerini, 290 metrelik kuyruğuyla ihtişamı hala nefes kesen dantel gelinlik hediyesiyle sundular.