GÜVENMELİ Mİ?

GÜVENMELİ Mİ?

Gülçin Tüzel Dokur | 21/10/2018

Güvenmek aslında şans vermektir, güvenmediğin insanlara bu şansı asla tanıma!

Birine güvendiğinizi göstererek şans verirsiniz, davet edersiniz aradan 12 saat geçmeden bu şansı geri alırsanız hayal kırıklığı yaratırsınız.Kırılan özgüveni, heyecanı geri getiremezsiniz.

Hayatımız boyunca zaman zaman güvendiğimiz insanların ihanetine uğramış olmak, acı deneyimlerimizdendir.En güvendiğiniz kişi bile gün gelir güveninizi boşa çıkarır.

Onun yaşattığı hayal kırıklığını affetseniz bile unutamazsınız.Güvenilir insanı aramaktan vazgeçmek gerekir.Çünkü böyle bir insan yoktur, eğer bir güven varsa kalpte; o kalpte sevgi de dürüstlük de var demektir.O zaman güvenini sarsmayan bu kişiye sahip çıkmak gerekir.


güven,insan,

Uzun yıllar kalıcı dostluklar edindiyseniz, sizin ona verdiğiniz güvenden kaynaklıdır.

Ben artık canımı yakan, iyi niyetimi suistimal eden, dost görünüp sırtını dönen, birlikte yemek yediğim, arkamı döndüğümde beni çekiştiren insanları kulaklarımla duyduğumda ben neden buradayım ki dedim...

Ben her konuda hep kendime güvendim, yaptığım işlerle çevremde hep güvenilen kişi oldum.Kendime olan saygımdan dolayı güvenimi sarsan kişileri çıkarıyorum hayatımdan.Ardıma bile bakmadan.100 kişi olacağına etrafımda 2 kişi olsun ama güvenilir dost olsun.

Gözlerinizle etrafa şöyle bir bakının, şen kahkahalar atan kişilere ve onların gözlerine...

Birbirlerinden ayrıldıkları anda süzülerek gidin yanlarına, bakın bakalım az önce ki; kahkahalarının yerini neler alıyor...


''Aslında onu değil onun bizde yarattığı güven duygusunu severiz. Ve asıl içimizi acıtan, onun gidişi değil o güveninin yitişidir."

Gore Vidal