İÇİMDEKİ FIRTINA

İÇİMDEKİ FIRTINA

Gülçin Tüzel Dokur | 14/06/2020

📚💖📚 İÇİMDEKİ FIRTINA 📚💖📚

“Geceleri insanlar tek kalır, herkes odasına çekilmiş olur. İç sesinle birlikte baş başa kaldığında, işte o zaman savaş misali mücadele başlar. Gece uzun ve soluksuz geleceği gibi stresli de gelecektir. En çok gecelerin bize sırdaşlık ettiği anlarda kendimizi o vakit anlar ve daha açık bir şekilde sorgularız. Bizden giden, göç edenleri hatta neden yalnız olduğumuzu daha derin sorgularız.”

“Mesele acı olmadan, acımadan yaşamak değil! Acı ve sorunla baş etme gücümüzü keşfetmek ve geliştirmektir. Kendi yaşamlarının sorumluluğunu Alma cesareti olan ve bundan vazgeçmeyen insanlar güçlüdür. Ve yaşam asla tesadüf değildir.”

📚📖✏ Aslı’nın yaşadıkları bir kadın için gerçekten çok zor. Tek başına mücadele eden bir kadın. Arkasında destekleyeni olmayan hem öksüz hem yetim.  :( kadına değer verilmemesi, aşağılayıcı sözlerin söylenmesi çok üzücü. Hem eşi Murat’ın ilgisiz ve her şeyi umursamaz oluşu, hem de eşinin ailesinin onu değersiz kılarak laf sokmaları ve küçük görmeleri oldukça kötü… Kadının çalıştığı halde parasız kalması, maaşının eşi tarafından alınması ve ihtiyaçlarını karşılayamaması ayrı bir üzücü durum. (Bunları bir zamanlar bende yaşadığım için Aslı’nın yaşadığı duyguları gayet net anlıyorum)





📚📖✏ Bu arada 12 Eylül dönemi bu sıra okuduğum kitaplarda çok fazla çıkmaya başladı. O yıllarda da çok kötü olaylar yaşanmış. Kadının derinden ve sadakat ile severken erkeğin değer vermemesi, umursamaması ve kötü davranışlarda bulunması ne kadar kötü bir kadın için, tam bir çöküş… Yalnız Aslı’nın eşinin ailesinin kötü davranışlarından dolayı oğlu Ali’yi dövmesi tasvip etmediğim bir davranış. Aslı’nın yaşadıklarından dolayı özgüven eksikliği ve kaybetme korkusu ile yaşaması hiçbir kadının yaşamak istemediği bir şey. Eserde anlatılanlar kitabın ismi ile uyumlu olmuş ve en sonunda kendine değer vererek doğru kararları alması harikaydı. Aslı’yı kutluyorum, kimse vazgeçilmez değildir ve her insanın ayrı bir değeri vardır. Değer verilmeyen bir yerde o insanın olması büyük bir yanlış. Yazarımızın eline yüreğine sağlık diyorum. Nice yeni eserler ile buluşmak dileğiyle.



Yorumlayan: Beyaz Melek Nur