İNCİR KUŞLARI SİNAN AKYÜZ

İNCİR KUŞLARI SİNAN AKYÜZ

Özde Aydın | 17/11/2017

Sinan Akyüz  kaleminden incir kuşları muhteşem anlatımıyla ve hikayesiyle hayatın tüm gerçekliğini gün yüzüne çıkarmayı başarmış. Usta bir kaleme sahip olan Sinan Akyüz , iyi bir okuyucu kitlesine sahip olmasını anlatımındaki akıcılığıyla kazanıyor. Anlatmış olduğu hikaye Bosnalı bir genç bir kızın gerçek yaşam hikayesinden yola çıkarak hem savaşın hem de savaşın içinde yaşanan aşkın , okurken gönüllerinizi sızlatacağı kesin. Gerçeğe dayanan bir hikaye oluşu ve yakın zamanda yaşanan soykırımı anlatmış olması en çok etkilenmemizi sağlayan faktörler arasındadır.

Kitap 328 sayfadan oluşuyor ancak elinizden bırakmadan okuyup bitireceğiniz türden. Soluksuz okutuyor, okudukça konunun içine sizi çekiyor ve kitabı bırakmanızı engelliyor. Peçetenizi yayınınızda bulundurmayı unutmayın duygusal okuyucularım. Kurgu olunca bile duygulanıyoruz bir de yaşanmış bir hikayeyi okurken duygulanmamak elde olur mu sizce?

Kitabın kapak tasarımı konusuyla ilişkili , dizgi hatalarına da rastlamadım. Size bu kitabı tavsiye etmemdeki neden ise gerçek hikayelerden çıkarılacak mutlaka bir ana fikir vardır. Her ana fikir ise bizlere birer öğüt niteliğinde olur . Yaşamımıza yön verecek hayatta neler olup bittiği hakkında bir fikir sahibi olmamızı sağlar. Bu yüzden yaşanmış hikayeler her zaman için kıymetlidir.

Beğenerek okuyacağınızı düşündüğüm kitapları bu kategoride paylaşmaya çalışıyorum. Sizlerin buradaki tavsiyeleri okuyup kitap alıp okumanız ise bizleri mutlu ediyor. Okuyun ve paylaşın. Her hikayede bir öğreticilik duygusunu ön plana çıkarmış oluyoruz. Bu duyguyla çevremizdekilere de belki bir katkımız bulunuz. Hayat paylaşınca güzel. Keyifli okumalar diliyorum. :)

                                                                       ÖZDE AYDIN