JOHN LENNON İLE YOKO ONO AŞKI

JOHN LENNON İLE YOKO ONO AŞKI

Gülçin Tüzel Dokur | 12/05/2018

John Lennon ile Yoko Ono, ilk kez 1966 yılında Ono'nun Londra'daki resim sergisi açılışında tanıştı. Bu ikilinin tanıştığı dönemlerde evli olan John Lennon eşi ile arasında bir takım problemler yaşıyordu.

Sonunda beklenen oldu ve John Lennon eşi Cynthia ile anlaşmalı bir şekilde boşandı. Ve bir yıldır birliktelik yaşadığı Yoko ile 1969 yılında evlendi. Bu çift herkesin saygı duyduğu bir ikiliydi. Yoko Ono, John Lennon’un albümlerinde de ona destek verdi ve birlikte çalıştı. O dönemde yaşanan Vietnam savaşını da birlikte protesto etti.


TARİHTE YAŞANAN AŞKLAR,YOKO ONO,JOHN LENNON


The Beatles grubunun dağılmasından sonra New York'a taşınan çift, oldukça güzel birlikteliklerini 1975 yılında doğan oğullarıyla daha da güzel hale getirdi. Fakat bu mutluluk ebediyete kadar gitmedi. 8 Aralık 1980 tarihinde John Lennon, evinin önünde vurularak öldürüldü bu aşk da tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. 

Hayatının en büyük acılarından birini yaşayan Yoko Ono, eşi Lennon’un anısına Central Park'ta Strawberry Fields Anıtını, Japonya'da John Lennon müzesini ve İzlanda'da Imagine Peace Kulesini yaptırarak eşine olan aşkını tüm dünyaya gösterdi ve onu ölümsüz kıldı.


ALINTI