KEDİ VE KÖPEK TÜYLERİ

KEDİ VE KÖPEK TÜYLERİ

Gülçin Tüzel Dokur | 02/09/2017


Bana kalırsa bahçeli evi olmayan hiç beslememeli, ama ille de evde bakacağız diyorsanız işte size bir kaç öneri...

Kedi ve köpek besleyenlerin yaşadığı en büyük ve hiç bitmeyen dert herhalde tüylerinin evin her yerinde karşılarına çıkmasıdır.


İlk yapmamız gereken şey süpürge alışkanlığı edinmek. Günde sadece 10-15 dakika ayırarak tüm evi süpürdüğünüzde tüylerin daha az biriktiğini ve yayılmayı engellediğinizi göreceksiniz. Evini kedi ya da köpeklerle paylaşanlar süpürge seçimine de dikkat etmeliler. Kedi köpek tüyü yapısı itibariyle ince ve hafif olduğu için, özellikle koltuk ve halılara yapışmış tüyleri her süpürge kolayca çekmiyor. Emiş gücü yüksek ve kullanımı kolay sizi yormayan bir süpürge edinmenizde fayda var.

Süpürge çalıştırmak istemediğiniz zamanlarda ise petshoplarda bulabileceğiniz halı ve koltuk gibi yüzeylerden tüylerin toplanmasına yardımcı aletlerden satın alarak; bunlardan herhangi biriyle tüyleri temizleyebilirsiniz. Bu aletlerden ilki; her hayvan sahibinin evinde bulundurması gereken rulo tüy toplayıcıdır. Halıdaki tüyleri temizlemek için kullanabileceğiniz diğer işe yarar aletler ise fırça ve çekpas. Özellikle uzun tüylü halılarda rulo tek başına işe yaramıyor. Halı fırçası ile tüyleri toplayabilirsiniz. Kısa tüylü halılarda ise çekpas kullanabilirsiniz. 

Kıyafetlerdeki tüyler de rulo yardımıyla kolayca temizlenir. Fakat hayvan sahipleri bilirler ki yeni yıkanmış çamaşırların üzerinde bile yapışmış halde hayvan tüyü olur.Kedi köpek tüyleri yere bastığımız için en çok çoraplar üzerinde olur. Diğer giysilere bulaşmasını engellemek için çoraplar için ayrı bir çamaşır sepeti oluşturun. Yıkarken de ayrı yıkamaya özen gösterin.

Tüy bakımını ihmal etmeyin. Bunun için furminator, tarama fırçası ve tarama eldiveni edinin. Furminator kedi köpek tüylerini toplamada oldukça etkilidir. Hatta çıkan tüye inanamayacağınızı garanti edebiliriz. Furminator, kedi ve köpekler için ayrı boyutlarda üretilmiştir. Hatta uzun tüylü, kısa tüylü gibi ayrımları da vardır.