KELEBEK ADASI-SARAH JİO

KELEBEK ADASI-SARAH JİO

Özde Aydın | 31/12/2017

Mavi kelebeklerin hikâyesini bilir misiniz? Mavi kelebekleri her yerde göremezsiniz. Oldukça nadir görülürler. Sabah uyandığınızda, "Bugün mavi kelebekleri görmeye gidiyorum," diyemezsiniz. Siz onları değil, onlar sizi bulur. Efsaneye göre bu kelebekler, değişimin habercisidir. Olur da gündoğumunda yolunuzu bir mavi kelebek keserse, bilin ki artık hayatınız eskisi gibi olmayacaktır. Ne hayatınız ne kaderiniz ne şansınız... Artık bildiklerinizi unutun. Belki bambaşka biri girer hayatınıza. Belki bambaşka bir yerde uyanırsınız. Ya da ilk kez adımınızı attığınız bir yerde kendinizi hiç olmadığınız kadar huzurlu ve evinizde hissedersiniz. Kaybolurken bulunursunuz. Geldiğinizi sanarken gittiğinizi görürsünüz. Hayata başka bakarsınız mavi bir kelebek kanat çırptığında, çünkü size başka bakıyordur artık hayat.  

Gerçekte de bu kelebeklerin sihirli dokunuşları olabilseydi hayatımızda değiştirmek isteyeceğimiz şeyler olur muydu? elbette olurdu ama bu ne kadar insan hayatına mutluluk getirirdi tartışılır. Kelebekler yok belki ama Allah'ın mucizeleri var. Bu bir mucize dediğimiz anlar var ya da duyuyoruz. Herkese hayatında mucizelerin yer aldığı bir yaşam diliyorum tıpkı romanımızda ki gibi.

Kitabımıza gelecek olursak ilk önce kapak tasarımından bahsetmek istiyorum. Çok da etkileyici bulmamakla birlikte romanın içeriğiyle ilgili daha dikkat çekici bir kapak resmi kullanılabilirdi. Çünkü konusu sürükleyici ve kendinizi konun içinde buluyorsunuz. Bermuda şeytan üçgeninden bahsedilmiş mesela. Kelebeklerle birlikte o üçgenin resmi işlenebilirdi kapakta.

Konusu bermuda şeytan üçgeni denen ve gerçekte bu kavramın olduğunu bildiğimiz bir konudan bahsedilmiş. O adada geçen yaşamları ve kelebeklerin mucizevi dokunuşları işlenmiş konuda. Gerçekten sürükleyici ve merakla okuyacağınız bir roman. Bermuda şeytan üçgenini daha önce hiç bu kadar detaylı araştırmamıştım. Bu roman sayesinde araştırma fırsatı buldum. Bu araştırmamı sizlerle köşe yazıları bölümünde paylaşacağım.

Dizgi hatalarının olmaması , dilin yalın ve anlaşılır olması, konusu ve anlatımıyla benden tam puan almayı başardı. Yalnız bitişini beğenemedim o da Türk kanı , gelenek ve göreneklerimize göre büyüdüğümüze bağlıyorum. :) Ben olsam o tercihi yapmazdım ve hiç bir türk kadınının yapacağını da sanmıyorum. Merak ettiniz biliyorum ama söylersem anlamı kalmaz okumanın demi ama :)

Yazarın ilk Böğürtlen kışı kitabını okudum. Konusu ve anlatımıyla beni sürüklediği için ikinci kitabını almaya karar verdim ve tercihimi kelebek adasından yana kullandım. Sanırım Sarah Jio'nun tüm kitaplarını okuyacağım gibi görünüyor. 

Sizlere de tavsiyeler bölümünde bu kitabı anlatmaktan keyif aldım. Sizlerde okurken keyif alacağınızdan eminim. Keyifli okumalar. 

                                                                                                                                                                   ÖZDE AYDIN

KELEBEK ADASI, SARAH JIO, BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ, ADA, MUCİZE