KLEOPATRA VE ANTONİUS AŞKI

KLEOPATRA VE ANTONİUS AŞKI

Gülçin Tüzel Dokur | 02/09/2017

Hayatı çalkantılarla ve entrikalarla dolu olan meşhur ve güzel Kraliçe Kleopatra, aşık olduğu adam Jül Sezar'ın ölümünden sonra oldukça zor günler geçirdi. Sezar'ın suikast sonucu öldürülmesinin ardından Roma İmparatorluğu da doğu-batı olarak ikiye bölündü.

Roma’nın bölünmesiyle beraber Kleopatra’nın hayatı tamamen değişti ve Sezar’a duyduğu aşkın kat ve kat fazlasını duyacağı hayatının aşkı Marcus Antonius ile tanıştı.

Roma imparatorluğunun doğu tarafının Kralı Marcus Antonius oldu. Romalı komutan Marcus Antonius Mısır'ı ziyareti sırasında Kleopatra’yı gördü. Birbirlerine görür görmez aşık olmuş olan bu çiftin M.Ö. 40 yılında ikiz çocukları oldu. Antonius ve Kleopatra aradan 4 sene geçtikten sonra M.Ö. 36 yılında da evlendi.

Antonius, eşi Kleopatra'ya o kadar âşık olmuştu ki Kleopatra'yı Mısır, Kıbrıs, Girit ve Suriye valisi tayin etti. Fakat Antonius'un kendi gücünü bu şekilde kullanması Roma Senatosunu karıştırdı ve Marcus Antonius vatan hain ilan edildi. Kleopatra Actium'da alınan mağlubiyet sonrası biricik aşkıyla Mısır'a kaçtı. Orada kendisini yılana sokturarak intihar etti.Bu acıya dayanamayan Marc Antonius  de kendini bıçaklayarak öldürdü.