RUS GELİN

RUS GELİN

Özde Aydın | 03/01/2018

Bizler hiç bir şekilde insanlığı unutmayan yüreklerimizde sıcacık taşıdığımız vicdanlarımızla  kimseyi kimseden ayırt etmeyen insanlarız. Ne Türkü ne Kürtü ne Fransızı birbirinden ayırmayıp insanlığımızı yaparız. Komşusu aç yatarken karnı tok olanlardan olmadık, olamayız. Kapı komşumuz, ülkemizin sınır komşusu , ister kayınvalidenin komşusu fark etmez.. 

Kimse kimseden farklı değil fark yaratmaya çalışan kötü kalptir ancak..

Bir Rus ve Türk evliliğinde neler var görelim;

Birbirine alışma ve tanıma her ilişkide olduğu gibi. Ve her ilişkide olduğu gibi yaşanılanlar..

zorluğu vardır tabi :)

Eee.. tabi nereden bilecektin ki Türk erkeklerinin koşullarını, yaşamadan bilemezdin..

Sen ki mini etekler giyen, 18inden sonra rahatça gezip dolaşan, arkadaşlarıyla rahat vakit geçiren, kırmızı rujunu sürüp dışarı çıkabilen sen bir Türkle evlendikten sonra bunları yapamayacağını nereden bilecektin..

Ama şu bir gerçek ki çabuk kabullenip biz Türk kızları gibi çabuk adapte oluyorlar. El mahkum ne yapsınlar sevdiler bir kere.

 Bizim o eşsiz yemeklerimize hayranlar, o yaprak sarmalarından tencere tencere mideye indirip, künefeyi sündüre sündüre afiyetle yer, gecenin bir yarısı kokoreç keyfi için eşini ikna bile eder.

Her ne kadar bizim Rus gelinin dilinden anlamasam da vücut dilimiz de yetiyor evelallah. Ayy ojene bayıldım diyemiyorsun ama tırnaklarına dokunup parmaklarımı birleştirip dudağıma götürüp öpünce ne demek istediğimi anlıyor. Seni gezdireyim mi diyemediğim için giyiniyormuş gibi yapıp elimle gitme işaretimden anlıyor valla.

Kendi ülkesinden bir şeyler anlatmak istediğinde eller kollar bacaklar tüm yeteneklerimizle akrobasi yeteneğini kullanıp bana anlatmayı başarıyor.

Bir büyüğü görünce el öpmeyi de ihmal etmiyorlar şimdi ki bizlerin unuttuğu bir davranış olan.. Bizler de Bacak bacak üstüne atmak mı ne mümkün terliği yersin kafana ya da annen bir bakış atar indir o bacağı diye mum gibi oturursun. Onlar doğal bir şekilde bu adetlerimize uyuyorlar.

Yabancı dil bilmeyenler önce küfürleri öğrenmeye çalışır. Bu tüm insanlığın adeti olsa gerek. Ama bizim Rus gelin "ne bakıyon lan" kelimesini öğrenmiş. Laf atılmasına karşılık verebilmesi için heralde . :)en azından ağızlara yakışmayan küfür öğretilmemiş..

Camiye girerken tam tekmil özenip bezenip kapanır girerler. Ne icap ediyorsa yaparlar uyum sağlarlar..

Yemekten sonra ellerinize sağlık demeyi ihmal etmezler, ellerini yıkamayı ve dişlerini fırçalamayı da unutmazlar..

Düşen bir çocuğu elinden tutup kaldırıyor, onlar da kedi , köpek hayvan seviyor..

Sadece hepimiz de olduğu gibi alışma süreleri var..

Senden benden bizden farkları yok, farkı olanların kötü kalbi var . Gelin Rus, damat Kürt, O alevi bu sunni hiç fark etmez güzel bir gönle sahip olsun yeter.. Aradaki gelenek görenek kültür farkı istenirse kapanır..

Önemli olan anlaşabilmek değil mi? Anlaşabilmek için dil , din , renk aynı olması mı gerekiyor? Anlaşabilmek kalpten gelir. Hepimiz alt tarafı insanız. Aslında hepimiz bebekken aynı dili konuşuyoruz büyüdükçe birbirimize yabancılaşıyoruz. Ne fark eder Rusu , İngilizi , Fransızı, Türkü.. Anlaşmak için vücut dilimiz yetiyor işte. Yeter ki iste birini sevmeyi,  ötekileştirme yeter...

Kabul et insanlığı, sarıl..

Birbirini sevince insan her türlü zorluğa göğüs gerer, birbirinin isteklerini kabul eder. Yeri gelir dinini, yeri gelir göreneğini, yeri gelir rengini ve hatta hatalarını bile kabul eder..

Tüm Dünya insanlığı barış, refah, huzur, adalet içinde yaşamayı hak ediyor.  Savaşların olmadığı , çocukların ölmediği, terörle baş etmeye çalışmadığı bir dünya istiyoruz. Hepimiz küçükken bu resminden en az bir kere yapmışızdır. Tüm Dünya ülkelerinin el ele tutuştuğu bu resimdeki gibi olmak istiyoruz. 

ÇÜNKÜ ;

Hepimiz biriz ve sadece insanız..

Hepimiz de atan  bir kalp, hepimizin gömüleceği bir toprak var.

                                                               ÖZDE AYDIN