SABIRLA BÜTÜN KALBİM

SABIRLA BÜTÜN KALBİM

Özde Aydın | 14/10/2018

Sabah sırılsıklam olmuş geceliğimle açtım gözlerimi. Kabus görmüş olduğum ve yarım yamalak hatırlamakla birlikte elimi yüzümü yıkayıp çıkardım üzerimdekileri. Sıcak bir kahve yapıp kendime, cama doğru yürüdüm yağmur tanelerinin sesini duyarken. İçimin ürpermesiyle sırtıma attığım polara ve kahve bardağına daha çok sarıldım sımsıkı.

Karşı binanın camına takıldı gözüm kavga eden bir çift ve köşede kulaklarını tıkayan duvar dibine oturmuş bir çocuk. Neydi anlaşamadığınız çocuğunuzu üzecek kadar dedim içimden ve perdeyi kapayıp girdim içeri. Sonra balkona çıktım odasında kulaklarını tıkayan çocuğun odasının camına saksının dibinden aldığım taşı attım bir kaç kere ve dönüp bana baktı. İşaret ettim çık dışarı diye balkona çıktı yanağında minnacık gözyaşı damlasıyla. Gökyüzünü gösterdim. Rengarenk gökkuşağını.. Balkonlar o kadar yakındı ki rahatlıkla sohbet edilebiliyordu. "Gökkuşağına bak" dedim çocuğa. "Sana gökkuşağındaki renklerin seni nasıl mutlu edeceğini anlatayım mı?" dedim. Başını umutsuzca evet diye salladı çocuk. Etrafı gösterdim "burası gökkuşağı mahallesi, renkler sokağı, 7 renk apartmanı. Biliyor musun o mahallede çocuklar çok mutlu ve hep gülümserlermiş. Çünkü gökkuşağının her bir rengi bir güzellik getirirmiş sokaklarına." Beni dinleyip dinlemediğini anlamak için tekrar sordum. "Merak ediyor musun ne güzellikler getirdiğini?" dedim. Yine başını salladı evet diyerek.

" kırmızı renk sevgiymiş, insanların kavgalarını ,gürültülerini uzaklaştıracak bir sarılmayla bile her şeyi düzeltebilecek bir renkmiş. Turuncu renk her şeyi kafaya takmamayı öğreten bir renkmiş. Çünkü içinde iki renk barındırır kırmızı renk sevgi sarı renk ise vicdanmış. Kırmızı renk kalbi çok sevdiği için içindeki vicdanı harekete geçirir kötü şeylerin geçmesini sağlarlarmış. Sarı , vicdan dedik. Gelelim yeşil renge, yeşil huzurun rengi peygamberimizin rengi. Huzuru hissetmek istiyorsan elini kalbine koy kırmızıyla , sarıyı hissedeceksin zaten. Mavi renk , tüm güzellikleri kapsar. Güzelliklerin içinde olan insan hep güzelliklerin içinde bulur kendini. Lacivert, kötülüklerden koruyandır. Kötü davranışların sonunda özür dileyen, hatalardan ders çıkartan, kötü olan her şeyden uzak durandır. Mor ise sabırdır. İyi düşünen, olumsuzlukları bile güzel düşüncesiyle iyiye çevirendir. Sabreder ve mutluluğu yakalar. "     

"  Beğendin mi renklerin hikayesini gökkuşağındaki?"

" evet beğendim "diye cevap verdi çocuk.

"Adın ne senin güzel kız?"

"Buse"

"haydı buse adın gibi güzel bir buseyi git annen ve babanın yanağına kondur. sonra kırmızı rengi ver onlara yani sevgini, sonra hiç bir şeyi kafana takma her şey düzelir bu hayatta turuncunun yaptığı gibi. Sen bunları
yapınca ailen kalbinde sarı rengi hissedecek seni üzdüklerini anladıkları için yani vicdan devreye girecek. Sonra üçünüz birbirinize sarılacaksınız mavi renk kaplanacak etrafınız. Ve ne yaşarsanız yaşayın mor rengi hep devrede tutun, tutun ki sabrınızı sınayan hayatta gücünüz olsun. Sabırla bütün olsun kalbin ismi güzelim haydi dediklerimi yap."

Hiç bir şey demeden içeri fırladı buse. Dediklerimi bir bir yaptı ve birbirlerine sımsıkı sarıldılar. O an da onları perdenin ucundan izlerken buseyle göz göze geldim ve bana bir buse gönderdi. Yakaladım öpücüğünü ve kalbimin üzerine koydum. Hep sabırla bütün olsun kalbin güzel kız hep renklerin güzelliğini yaşa ailenle dedim içimden ve kapadım perdeyi bir çocuğun gözyaşını mutlu sonla bitirmenin verdiği mutlulukla..

Sabırla bütün olsun kalbimiz sevgili okur...

                                                                                                                 ÖZDE AYDIN

çocuk, gökkuşağı, gökkuşağı renginin hikayesi, gökkuşağı mahallesi, aile