SADRİ ALIŞIK VE ÇOLPAN İLHAN AŞKI

SADRİ ALIŞIK VE ÇOLPAN İLHAN AŞKI

Gülçin Tüzel Dokur | 16/12/2018

Çolpan İlhan’la Sadri Alışık “Kalpaklılar” filmiyle tanışırlar. Ardından “Zümrüt” ve nihayet “Yalnızlar Rıhtımı” onları birbirine bağlar. Çolpan İlhan, şair Attila İlhan’ın kardeşidir.

1936’da İzmir’de dünyaya gelir. Kandilli Kız Lisesi’nden mezun olur ve İstanbul Belediye Konservatuarı tiyatro bölümünde eğitim görür. O da Sadri Alışık gibi tiyatro ve oyunculuğa çok meraklıdır. Ancak 1959’da Sadri Alışık’la evlenip çocukları Kerem dünyaya geldikten sonra oyunculuk onun için hep ikinci planda kalır. Daha çok Sadri Alışık’ın arkasında, ona destek olarak sürdürür hayatını.

1979 yılına gelindiğinde Sadri Alışık, en yakın arkadaşı Ayhan Işık’ın ani ölümüyle derinden sarsılır. Çolpan İlhan, bu zamansız gidişin Beyazperdeye ilk defa yirmi bir yaşında “Günahsızlar” filmiyle merhaba der. 200’ün üzerinde filmde rol alır. Filmlerinde özellikle eski İstanbul’a ait ögeler göze çarpar.
Sadri Alışık ve Çolpan İlhan bir film setinde Sadri Alışık’ın ömründen on yıl çaldığını söyler.

TARİHTE YAŞANAN AŞLAR,ÇOLPAN İLHAN,SADRİ ALIŞIK

Bu üzüntüyle karaciğeri iyice harap olur. Bir operasyon geçirir ve “şakayla karışık” şöyle bir ilan verir: “Karaciğerimi yitirdim, yenisini alacağımdan eskisinin hükmü yoktur.”

Başarılı bir operasyon geçirse de aldığı ilaçların da etkisiyle bağışıklık sistemi artık iflas etmiştir. Geçirdiği ani bir soğuk algınlığı ve bronşit neticesinde hayatını kaybeder. Çolpan İlhan 1997 yılında eşinin hatırasını yaşatmak için “Sadri 

Alışık Kültür Merkezi”ni kurar.