SONBAHAR-KIŞ MODASI

SONBAHAR-KIŞ MODASI

Gülçin Tüzel Dokur | 08/11/2017

Bu yılın sonbahar ve kış modasından söz edeceğim sizlere…Emekli olduktan sonra giyim tarzımı değişmiştim. Rahat, bol, italyan tarzı pamuklu, şile bezi türünde en çok da yazma markasının kıyafetleri tercih eder olmuştum.

Yıllarca resmi giyinmek, tayyör, döpiys ve gömleklerden sıkılmıştım doğrusu…


Bu yıl farklı bir oluşumun içinde ,yardım maksatlı hayatlara dokunmak istediğimde yine resmi, şık kıyafetler gerekti.Yani yeniden gardrop yapmak lazımdı.


Hem kendim hem de sizler için mağazaları dolaştım.

Bence moda ;yenilikleri, trendleri takip etmek ama nasıl? Elbette kendinize yakışanı modaya uyduracaksınız.Moda diye vücut tipimize gitmeyen kıyafetler giyip komik duruma düşmemeli.


Her sezon başında yapılan defilelerde podyumda boy gösteren mankenlerin giydikleri kıyafetler özel günlerde, farklı ortamlarda giyilebilecek herkesin taşıyamayacağı türden kıyafetler.Bence moda sokak kıyafetlerinde belirleniyor.


Vitrinlere baktığınızda bu sonbahar ve kış yırtık kot olmazsa olmazlardan, üzerine deri ceket ve spor ayakkabı ile gündelik tarz oluşturabilirsiniz.

Kalın taytlar, altına çizme ile bu kış çok kullanılacak.

Yine kalın uzun örgü hırkalar dikkat çekiyor.Biraz salaş ve bol, uzun örgü atkılar var soğuk kış günleri için.


moda,sonbahar,kış,ayakkabı,ceket,makyaj


Etekler farklı boylarda mini etek yine gözde.Mini eteğinizin üzerine uzun, yakası kürklü kabanlar giyebilirsiniz, uzun çizme ile çok şık duracaktır.

Ayakkabılarda eskiye dönüş var burunları sivri 70-80 lerin ayakkabıları geri dönmüş.

Saklayanlarınız varsa yaşadınız benim gibi…

Bir de bu kış mutlaka beyaz bir bot edininiz benden söylemesi.

Renkler canlı, özellikle kırmızı moda, gardrobunuzda kırmızı ceketlere ,paltolara yer açınız.Ceketlerin çoğu sıfır yaka ve hep desenli, cıvıl cıvıl renkler var.Altına düz renk bir pantolon, etek veya elbise ile bir ceketi 3-5 kıyafet olarak kullanabilirsiniz.

Ceketlerin kol ve önü deri biyeli olarak tasarlanmış genelde.

Takım elbiseler, tayyörler hatta maksi etekler,

Sahte kürkler ve kalın kemerler de göze çarpıyor.Fitilli kadife ceket ve pantalonlarda geri dönüş var,Hatta kadife ceketlerin üzeri ise nakışlı.


Ayakkabılarda çiçek desenleri çantalarıyla takım olarak vitrinleri süslüyor.Ayakkabı detaylarında taşlar, kürkler, desenler, bağcıklı ve dekolteyi görmek mümkün.Tayt çizmeler bu yıl da var.Çantalar büyük çoğunlukta ama chanel modellerinden vazgeçmeyenler için de her zaman var.


moda,sonbahar,kış,ayakkabı,ceket,makyaj



Makyaja gelince renkli hem de epey.Gözlerde mavi tonları hakim ama gökkuşağı renkleri gibi de boyayabilirsiniz.Kaşlar doğal ve kalın,rujlar iki renk kullanılacak bu yıl.Koyu renkler hakim kırmızı,kestane ve erik tonları göze çarpacak.


moda,sonbahar,kış,ayakkabı,ceket,makyaj


Evet bu yılın modası bizlere bolca retro akım ve vintage rüzgarları estiriyor.


Umarım gözlemlerim bu yılın modasını takip etmenize ışık tutar.


GÜLÇİN DOKUR