ORKİDE

ORKİDE

Gülçin Tüzel Dokur | 08/11/2017

Biz bütün kadınların almaktan büyük mutluluk duyduğumuz çiçektir orkide...Benim evimde de oğlum ve kardeşimden gelen doğumgünü, kadınlar günü, anneler günü derken çoğalan orkidelerim var.

Bakımı biraz özen istiyor.Alırken tamamen açılmış olanları değil de tomurcukları üzerinde olanları alırsanız daha çok çiçek açarken seyretmiş olursunuz.Yapraklarında leke olmamasına dikkat ediniz.ya hastalıklıdır ya da güneşte fazla kalmıştır.

Orkidenizin saksısı şeffaf olursa köklerini kontrol etme şansınız var.Koyu renk ise kahve ve siyah gibi kökleri ölüdür, satın almayınız.Orkideniz direk güneş almaktansa aydınlık bir yeri sever.Zaten yapraklarından anlarsınız.Yaprakların rengi  yeşil ise yeterli güneşi alıyor demektir, eğer koyu ise; güneş alamıyor demektir.

Sulama haftada bir yapılabilir, abi ki toprağının tamamen kuru olmamasına dikkat edin, hafif nemli ortamı sever.Güneşine, suyuna, nemine dikkat ederseniz size yılda 2-3 kez çiçek verir.

Çiçeklenme bittikten sonra kuruyan dalları varsa, filiz boğumlarına dikkat ederek dalın yukarısına kadar gelip sağlam yerin bir üstünden verev bir şekilde kesebilirsiniz.Budadığınız yeri alüminyum folyo  veya tarçınlı su ile antiseptik olarak kullanabilirsiniz.

En çok kullanılan renk beyaz olmasına rağmen, biz hanımlar pembe tonlarını almadan edemeyiz.