ELİF ÖĞRETMEN-HÜSEYİN YILMAZ

ELİF ÖĞRETMEN-HÜSEYİN YILMAZ

Özde Aydın | 07/12/2017

"Alnımdaki bu çizgiyi, sen hiçbir zaman görmedin. Hâlbuki o, senden kalma bir iz. Gittiğin günün akşamında aynaya baktığımda, perişan yüzümde gördüğüm ilk şeydi o.

Gidişin, alnımı birdenbire keskin bıçak gibi kesmişti. O çizgiyi senden kalan tek hatıra olduğu için sevdim. O da bir daha alnımı terk etmedi, senin gibi bırakıp gitmedi. Aksine zaman aktıkça derinleşip yerleşti. Şimdi ince bir çizgiden çok, kırılmış bir dal gibi uzanıyor alnımda."

"Bu topraklar üzerinde büyük oyunlar oynanıyor, ülke olarak bir uçuruma sürükleniyoruz. Hakikati görenlere daha büyük gayret, daha büyük fedakârlık düşüyor. Sen hakikati görenlerdendin, biliyorum. Ama nasıl oluyor da daha ilk imtihanda, bütün bildiklerini unutup kaybetmeyi tercih ediyorsun?" Sosyal bir konu etrafında şekillenen bir aşk romanı..

Konusu ve anlatımıyla tadı damağınızda kalacak bir aşk hikayesi ve bu kitapta köy öğretmeninin yaşadığı coğrafyayı da zihin dizinizde canlandıracak ve orada kendinizi bulacaksınız. Manevi olarak verdiği duygu ise sizleri semaya götürüp gelecek ve içinden çıkmak istemeyeceksiniz. Duyguların içinizde bırakacağı manevi birlikle birlikte, o güzel duygunun hissinde kendinizi kitabın başından kaldıramayacaksınız. Okumaktan büyük zevk aldığım bu aşk romanında anlatımın sadeliği, yalınlığı ve öğreticiliği beğenmeme sebep olan özelliklerden. Kapak tasarımı konusuyla uyumlu ve ilk olarak kapağı sizleri etkiliyor. Sıcacık renkleriyle ve öğretmenin şehirli haliyle elinde bavuluyla köye gidişi resmedilmiş. Yazım hatalarının olmaması dikkatinizin kitaptan dağılmaması için bir avantaj. Çünkü yazım hatalarının olması beni ciddi derece de rahatsız eden bir husus. Romanda yazım yanlışlarının olması okuyucunun o kelimeyi doğru kabul etmesine sebep oluyor. Bizler okurken yanlışlarımızı düzeltebilmeli ve yazım kurallarını rahatlıkla kitaplardan öğrenebilmeliyiz. Bu yüzden yazım hatalarının olmaması kitaba bağlar beni. Elif öğretmen kitabında öğrencisi kader ile abla kardeş olarak kurduğu bağı ve yalnız yaşayan öğretmenine verdiği destek aralarındaki sevgi ve orada tanışacağı kişinin kalbini bu kadar etkileyeceğini nereden bilecekti elif öğretmen. Sevdiği insanı öğretmen olarak gittiği köyde bulacak ve olayların nasıl gerçekleşeceğini okurken siz de yaşayacaksınız. 

Elif öğretmenin yazarı Değerli yazarımız hüseyin Yılmaz'ın kaleminden keyifle okuyacaksınız. Yazarımızın kalemini sevecek ve gönüllere hitap eden tavrıyla diğer kitaplarını da okumak isteyeceksiniz. Şimdiden keyifle okuyun .:)

                                                                                                                                                     ÖZDE AYDIN