AVOKADONUN FAYDALARI

AVOKADONUN FAYDALARI

Gülçin Tüzel Dokur | 08/11/2017

Astıma iyi gelir: Astım rahatsızlığından muzdaripseniz avokado yaprağı bunun için bir çözüm olabilmektedir. 7 adet avokado yaprağını 3 bardak su ile kaynatın ve 1 yemek kaşığı buz ekleyin. Su kaynayıp yarıya kadar indiğinde avokado yapraklarını sudan çıkarın ve sıcakken yatmadan önce içmeniz faydalı olabilmektedir.

Bel ağrısını sakinleştirir: Eğer bel ağrısı gibi ağrı hissediyorsanız günlük aktiviteleri yerine getirebilmek için avokado yaprağı çayını deneyebilirsiniz. 5 adet avokado yaprağını 2 bardak suyla kaynatın, sonrasında süzün ve 1 bardak ayırın. Hafta boyunca geceleri uyumadan önce içildiği takdirde ağrıları hafifletmeye yardımcı olabilmektedir.

Gerginliği azaltır: Avokado yaprakları gerginlik duygusunu tedavi edebilmektedir. Eğer bu tarz ruhsal bir sıkıntınız varsa 9 adet doğranmış avokado yaprağını 3 bardak su ve zerdeçal ile kaynatın. Sonrasında bu karışıma tuz ekleyin. Kaynayan su yarıya gelene kadar bekleyin ve sonrasında çayı süzün. Stresli ve gergin hissettiğinizde uyumadan önce düzenli olarak bu karışımı tüketebilirsiniz. (2)

Böbrek sağlığını destekler: Avokado çayı böbrek hastalığı belirtilerini gidermek için faydalı olabilmektedir. Bu çay atıkların vücuttan atılmasını sağlama işlevi görmektedir; böylece yabancı maddelerden ve toksinlerden böbrekleri temizlemektedir. Yatmadan önce gün boyu tüketilen avokado çayı böbrek sağlığı için fayda sağlayabilmektedir.

Bakterilerle savaşır: Avokado çayı yaşanan bakteriyel bir enfeksiyondan kurtulmak için yardımcı olabilmektedir. Avokado bitkisinin yaprakları Staphylococcus, Pseudomonas, Proteus, Escherichea ve Bacillus isimli bakterileri öldürme yeteneğine sahip olduğu için tıbbi bir özellik olarak kabul edilmektedir.

Ağrıları hafifletir: vokado bitkisinin yaprakları ağrı kesici özelliğe sahiptir; bu nedenle diş ağrısı, baş ağrısı, adet krampları ve bel ağrısı gibi ağrıların belirtilerini hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Hatta bazıları migrenin hafifletilmesinde bile bir fincan avokado yaprağı çayının etkili olabileceğini iddia etmektedir. 

Dejeneratif hastalıklara karşı vücudu korur: Avokado yapraklarında osteoartrit gibi dejeneratif hastalıklardan vücudu ve mekanizmayı korumak için flavonol bileşenler içermektedir. Ayrıca, erken yaşlanmayı da önleyerek vücuda fayda sağlayabilmektedir.