EŞYA ÜZERİNDEKİ ETİKETLERİ TEMİZLEME

EŞYA ÜZERİNDEKİ ETİKETLERİ TEMİZLEME

Gülçin Tüzel Dokur | 02/09/2017

Satın aldığınız plastik ve cam eşyaların üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayıp yıkayın. Üzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır.

Etiketli bölgeyi kolonyalı pamuk ile temizlemek, fakat bu renkli ve özellikle el yapımı eşyalara zarar vereceğinden ilk yöntem ile temizlemenizi öneririz. Kolonya ancak cam eşyalar üzerinde etkili olabilir.

MOBİLYA ÜZERİNDEKİ ETİKETLERİ TEMİZLEME:

Temizlemeye başlamadan önce etiketin olduğu alanı saç kurutma makinesi ile ısıtın. Aynı işlemi buharlı ütüyü mobilyaya değdirmeden buharını tutarak da yapabilirsiniz. Bu şekilde etiketi ısıtmak kolay temizlenmesini sağlayacaktır. Daha sonra etiketi tırnaklarınızla ya da kesici olmayan bir cisimle kazıyabilirsiniz. Son olarak sıcak suya batırılmış bez ile kalıntıları temizleyin.

Beyaz eşya etiketini temizlemek için etiketin üstünü ıslak bez ile ıslatın. Saç kurutma makinesi ya da ütü buharı tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayan kısımları boyaya zarar vermeden kazıyın. Etiket yüzeyleri büyük olduğu için ısıtma işlemini çıkana kadar tekrarlamanız gerekir.

Bilgisayara saç kurutma makinesi ya da ütü buharı tutmak zarar verebilir. Bilgisayar üzerindeki etiketleri temizlemenin en iyi yolu ekran temizleme solüsyonu kullanmaktır. Mikrofiber beze sıktığınız solüsyon ile etiketi temizleyebilirsiniz.