OKURKEN BAŞKA BİR DÜNYADA BULUYORUM KENDİMİ?

OKURKEN BAŞKA BİR DÜNYADA BULUYORUM KENDİMİ?

Özde Aydın | 07/11/2017

  Bazı zamanlar her şeyden uzaklaşmak, kaçmak isteriz. Her şey yorucu gelir , bizi hüzünlendirir ya da boşluğa düşürür. Bir arkadaşımızla dertleşmek isteriz bakarız o da fayda etmemiş. Uzak da aradığımız şeyin aslında kütüphanemizdeki bir kitabın olacağını hiç düşünmeyiz. Kitaplar bana göre en iyi terapi yöntemidir. Okumaya başladığın andan itibaren seni alır başka dünyalara götürür. Kafandaki tüm şeylerden kurtulur ve sadece kitaba odaklanırsın. Kapalı bir kutu olursun adeta. O an sadece kitabın dünyasına dalar zihninde onu canlandırırsın. Kitap en iyi arkadaştır. Kitap sadece dertleri unutturmaz; Uyku problemi yaşayan kişilere uzmanlarında önerdiği ve özellikle çocuk gelişimi uzmanlarının çocuklara uykuya geçişe yardımcı olduğu için uyumadan önce mutlaka kitap okunması gerektiğini söylerler. Kitap, saatlerimizi dizilerle geçirdiğimiz televizyon alışkanlığını unutturacak ve okurken kendi dizinizi kendi yarattığınız kahramanlarınızla zihninizde canlandırdığınız senaryoda size ait zihin dizinizi izleyeceksiniz.

Zihin diziniz gözlerinizde canlandıkça yaratıcılık gücünüz zenginleşecek ve keyif almaya başlayacaksınız. Her şeyi unutup kendi dünyanıza yolculuk yapmayı sağladığından oradan hiç çıkmak istemeyeceksiniz. Ben okurken başka dünya da buluyorum kendimi. Bana ait bana özel , özgürlüğümün en özgür yeri belki de.. Kimsenin karışamayacağı tek yer . Benim dünyam .

Reşat Nuri Gültekin "Günümün bir kaç saatini kitaplara verdim. Okurken başka bir dünyaya girer bütün dertlerimi unuturum " der. Okumanın en ayrıcalıklı yanı da bu sanırım. kapılıp gidersiniz, bazen geri bile  dönmek istemezsiniz. Kendi dünyanızı yaratmaya ne dersiniz? E hadi o zaman bir kitap alın ve dünyanızı keşfedin. keyifli okumalar :) 

                                                                                                                                                                          ÖZDE AYDIN