TIPKI !

TIPKI !

Özde Aydın | 12/11/2017

Bir çiçek olarak hediye edilmesi pek de hoş karşılanmaz, anlamı iğneleri olduğu için olumsuz düşünülür. Halbuki hediye olarak aldığımda çok sevinirim ben. Her çiçeğin bir anlamı olduğu gibi kaktüsün de anlamı var. Rabbim hiç bir varlığı boş yere yaratmaz. Kaktüsü olumsuz düşünenlerden ziyade ben çok farklı anlamlar yüklüyorum. Belki bu yazımdan sonra sizler de farklı bakarsınız kaktüse. E başlayalım o zaman . :)


Kaktüsü ben insan ilişkilerine benzetirim. İki aşık çifte mesela.

Kaktüs, susuz uzun süre dayanabilen bir yapıya sahiptir. 

Tıpkı sevginin bazı zor durumlara dayandığı gibi. Zorluklara karşı yılmadan dimdik ayakta durması gibidir.

Kaktüs susuz kalmaya başladığında içinde barındırdığı sudan yararlanır. Bu yüzünden paylaşımcıdır.  

Tıpkı sevdiğinle yüreğini paylaşman gibi.

Çiçekleri açtığında muhteşem güzelliğini gizlemeye çalışsa da dikenleri bunu başaramaz ve yaşadığı sürece güzelliği ile sevginin ifadesini gizemli tutar.

Kaktüs, bakıcısını yormayan bir çiçektir. En çok da şu hayattan yorulduğumuzu varsayarsak bize karşı ne kadar da fedakar. Sessiz sedasız bir köşede sadece sizi bekler. Su verirseniz alır su vermezseniz dayanır. Sabırla bekler ilgilenmenizi. 

Tıpkı sevilmeyi bekleyen kalbiniz gibi.

Öyle çok su vermeye de gelmez. Çürür hemen. Az ister suyunu.kaktüs, kaktüsün anlamı, kaktüs ve ilişki, ilişkiler, ilişkilere yüklenen anlam

Tıpkı sevginizin bardaktan boşalırcasına değil de kendini doyura doyura, azar azar , sindirerek , sevgi düğümünüzü gemici düğümüyle bağlamışçasına kopmamasını sağlaması gibi. Bir an da yaşayıp tüketmek değil, bir ömre sığdırarak yılları geçirmektir arzusu.

Kökü sağlamdır kaktüsün ve her daim yeşildir rengi.

Tıpkı sevgiyi yaşamak adına sağlam adımlarla karar vererek , sevginizi azdan çoğa doğru her geçen gün arttıra arttıra vazgeçilmez kılmak ve sevgiyi sağlamlaştıran kökler gibi sevginin üzerine düşecek hiç bir lekenin sevgiyi kirletmeyeceğinden emin olmaktır. ve bu kadar güçlü sevgiden sonra da çiçeğini verir canımızdan çok sevdiğimiz çocuklarımız gibi.

Herkes dikenlerinden yakınır kaktüsün bu yüzden de olumsuz anlamlar taşır. Peki ama güllerin de dikeni yok mu? Kaktüs de ilk olarak göze çarpan ve net olarak gördüğümüz kısmı dikenleridir.

Tıpkı sevdiğiniz kişiye olan duygularınızın net olması gibi.

Dikenleri ön plandadır demiştik gövdesi daha sonra dikkatimizi çeker tabi eğer bakıyorsak. Bakarsak içindeki güzelliği de görürüz. ÇÜNKÜ o görüntüde dikenlerin arasından sıyrılıp dikenleri aşmış çiçekler olduğunu görürüz.

Tıpkı bir ilişkideki tüm zorlukların aşılabileceğini ve çiçek gibi güzel sonuçlar alabileceğimizi göstermesi gibi.

Kaktüs zor değil dedik ama unutursan da tüm bu güzelliklerden mahrum kalırsın. Sen ona bakacaksın ki o da sana güzelliğini sunsun.

Tıpkı yaşanılan birlikteliğin tek taraflı bir sorumluluk olmadığı gibi. Karşılıklı üstlenilmesi gereken bir sorumluluktur böylelikle çift taraflı mutluluklar sunar.

Kaktüs de her şey de birazcık olduğu gibi acımasızdır tabi. Bunu dikenlerine eliniz değdiğinde anlarsınız.kaktüs, kaktüsün anlamı, kaktüs ve ilişki, ilişkiler, ilişkilere yüklenen anlam

Tıpkı verecek sevgisi kalmamış bir insan gibi.

Kaktüs sabırlı bir çiçektir. Zamanın da güneş almasını sağlamaz ,suyunu vermezseniz sönmeye başlar.

Tıpkı ilişkinize göstermeniz gereken özen gibi. İlişkinize de gereken özen ve değeri vermezseniz bir çiçek gibi solup gidecektir. ( ilişkiden kastım sadece sevgili değil arkadaş, dost, aile, beslediğiniz bir canlı vs.)

Kaktüs gövdesini dikenleriyle koruduğu gibi çevremizdeki elektronik eşyalardan yayılan radyasyondan da korur . Bu onun korumacı özelliğini ön plana çıkarır.

Tıpkı sevdiklerimizi kötülüklerden korumak istediğimiz gibi.

Tıpkı kaktüsler gibi değil miyiz? Yeri gelince korumacı , yeri geldiğinde zorlukları aşan, sabırlı, aşk dolu, yeri geldiğinde ise dikenleriyle can acıtan bir insan olmuyor muyuz? Çok benziyoruz değil mi?

Aslında her şeyi nasıl görmek istediğimize bağlı. Görmek istediğimiz gibi görüyor ve öyle yaşıyoruz. Ben de kaktüsü böyle görüyorum işte. Ben hediye olarak vermek isterim kaktüs çiçeğini yine de her ihtimale karşı ne anlam ifade ettiğini anlatan bir notla tabi. :) 

Kaktüse olumsuz anlam yüklemek bana göre dış görüntüsüne aldanıp iç güzelliği fark edememek gibidir. Görüntünün ne olduğuna değil, görüntünün altındaki gizemi keşfetmektir önemli olan.

"HAYATA KAKTÜS GÖZÜYLE BAK , DİKENLERİN ARASINDAN GERÇEKLİĞİ GÖRECEKSİN."

                                                                                                                                                                    ÖZDE AYDIN