YAĞMURDAN SONRAM

YAĞMURDAN SONRAM

Özde Aydın | 07/10/2020

Yağmur tüm şiddetiyle de yağsa yeryüzüne berekettir, sudur.. Yağmuru iki şekilde severmiş insanlar biri altında ıslanmayı , diğeri ise seyre dalmayı.. Her halukarda sevilir. Romatizması olan teyzem, dedem sizlerin bacaklarındaki sızlama bile yağmuru sevmenize engel değil biliyorum. Saçlarım bozulacak diye üzülen genç kızlar genç erkekler sizlerin de sevmenize engel değil biliyorum. Yağmur hepimizin hayat kaynağı belki bencilce bir sevmek onu da biliyoruz. Yine de senin her bir damlana şükürler olsun.

Tenimde bıraktığın o ferah duygu ruhumun arınmasına kocaman bir vesile. Tek bir damlanın bir karıncanın günlerce susuzluğunu giderir, bir serçenin yavrusuna ağzıyla suyundan içirmesi görülesi bir muazzam duygudur. Kurumuş toprağa can verip, topraktan çiçeğini esirgemeyen, tüm mikropları temizleyip sağlık veren..

Yağmurum.. suyum..

İşte sen de benim yağmurdan sonramsın.. Yağmurun verdikleri çok, aldığı yok. Sadece güzelliklerini bırakır , menfaatsizce , çıkarsızca.. Karşıdan bir sey beklemeden.. İşte sen de benim yağmurdan sonramsın..

Yağmurun habercileri vardır. Bulutlar kararır, kuşlar yuvalarına girer, yağmur yağar ve toprak kokusunu geride bırakır. İşte sen benim yağmurdan sonramsın..

İçime dolan huzurun kokusuyla esinlendim gökyüzüne, kızgınlık ile çarpışan bulutlar gibiydi insanlar da, kızgınlıkla hareket eder yağmur olur düşerdi toprağa..


Toprağa işleyen yağmur damlası ise pişmanlığın verdiği vicdan duygusuyla özür dilerdi havaya ve en güzel hediyesiydi geride bıraktığı kokusu...

Sen kokusu toprak kokusuyla eş değerdi. Özrün ardından sarılmanın hissettirdiği aşk kokusu gibi...

Herkesin burnunda o huzuru bırakan bu koku, herkesin kalbinde yaşattığı aşk gibi kokusu da tanıdıktı. Herkes de aynı koku ama hissettirdikleri farklıydı..

İşte sende benim yağmurdan sonramsın. Tüm güzelliğinle gelir kokunla ruhuma işlersin. Unutulmayan, iz bırakan ve tekrar yağmur yağdığında her bir tanenin yere düşüşünü seyrederken ardından senin kokunun geleceğine bilmek ve beklemek muhteşem bir şey.. O her bir tane toprağın bir kısmına işlerken seni hayal etmek , hayalle birlikte burnumun direğinin sızlaması.. Ruha işlemiş her şey bir anıyla ortaya çıkar . İşte sen benim ruhuma işlemiş anımsın.. İşte sen benim yağmurdan sonramsın.. İşte sen benim  .. İşte sen benim karamsar şu Dünya da ufacık bir umudumsun.. 

Haydi yağ şimdi doyasıya, gönlüm her daim toprak gibi beklemede ve sensiz susuz...

Hiç bir zaman doyamayacağım sana , yağ doyasıya...

                                                                                                                                                                       ÖZDE AYDIN