SÖYLENME , SÖYLEN

SÖYLENME , SÖYLEN

Özde Aydın | 07/11/2017

    Hayatta ne kadar çok söylendiğimiz , beğenmediğimiz, bir türlü tatmin olamadığımız durumlar var öyle değil mi? Bir çok insan gibi bizlerde sıkılgan ve mutsuzuz. Halbuki yaratılan her şeyden bir zevk alsak ne mutsuzluk kalır ne de umutsuzluk. Siz kalbinizde sevgiyi yeşertin gelip konan kuşları o zaman göreceksiniz. Ama unutmayın ilk adım hep sizde. Beklenti yaşamınızdan giden bir ömür demek. Beklemek yerine adım atın, biran önce yeşersin sevgi ağacınız. Söylenmek, sızlanmak hiç bir işe yaramayacak çünkü. Şimdiye kadar da bir şeyleri çözdüğü görülmemiş.

Konfüçyüs "KARANLIĞA SÖVECEĞİNE, KALK BİR MUM YAK " der. Karanlıklar yeryüzünü doldurmadan siz de bir mum yakın. Kendi dünyamızı ilk adımı biz atarak aydınlatacağız. Yapacağınız işlerle söylenin. Adınız her yerde söylensin.

"SÖYLENEN DEĞİL, ADI SÖYLENEN OLUN." 

Unutmayın ilk adım siz de ve ağacınızın yeşermesi için tohumları ekmekle başlayın. Sabırlı olun bekleyin, sevin bekleyin, vicdanlı olun bekleyin, beklerken göreceksiniz ki sabırla başladığınız umut dolu hayata sizden de bir şeyler kalmış. Sabırla ermiyor muyuz mutluluğa? Sabredersin çalışırsın iyi bir iş sahibi olursun, sabredersin ettiğin duanın karşılığını bulursun, sabredersin dünyaya bir sen daha getirirsin, sabredersin teskere alırsın, sabredersin sıhhatine kavuşursun , sabredersin yapılan kötülüğün karşılığını aldıklarını görürsün ve sabredersin mutluluğun zirvesini yaşarsın. Sabret zirveyi gör. Bırak söylenmeyi ve işe koyul.


"SABIRLA ÇIKTIĞIN YOLDA AYDINLIĞIN YAKININDA ADI SÖYLENEN KİŞİ SEN OL. ÇÜNKÜ YAKTIĞIN MUM YANINDAKİLERİ AYDINLATIR.."


                                                                                                                                                                      ÖZDE AYDIN