EVDE KAL,SAĞLIKLI KAL,KİTAPLA KAL

EVDE KAL,SAĞLIKLI KAL,KİTAPLA KAL

Gülçin Tüzel Dokur | 15/04/2020

Tuzla Belediye başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı’nın Tuzla’da yaşayan dostların evde kalarak sağlıklarını korumaları için aldığı bir çok önlemden biridir bu proje.

Kendisine sosyal medyadan ulaşarak kitap isteyen sevgili okurlara kitap dağıttığını öğrenince ben de başkana tweet atarak destek olmak istediğimi bildirdim.

Aynı gün dönüş yaparak bundan memnuniyet duyacağını bildirdi.

Ben de her iki kitabımdan onar adet olmak üzere, istekte bulunan 20 okurun  adına imzaladım.

Kendi adıma böyle bir sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunmaktan dolayı mutluyum, umarım kitaplarım keyifle okunur.



EVDE KAL,SAĞLIKLI KAL,KİTAPLA KAL,TUZLA BELEDİYESİ,KİTAP DESTEĞİ



Tanıdığım  bir çok yazar arkadaşım var, onların da bulundukları il ve ilçelerdeki böyle projelere destek olarak kitaplarını okurlarıyla buluşturmalarının güzel bir vesile olacağını düşünüyorum.

Biz eli kalem tutanlar, yazarak, anlatarak, müzikle uğraşanlar sesleriyle, enstrümanlarıyla ,eli dikiş tutanların maske üreterek…Örnekleri çoğaltmak mümkün elbette.

Şu günlerde gönüllü yapılacak çok iş var yapmak isteyene.

Bir an önce bu küresel salgından kurtulmak, bizlerin elinde… Sıcacık evimizde aile fertlerimizle birlikte sağlıklı kalabilmek için hepimiz aynı duyarlılıkla kurallara uyarsak bahara kavuşmak ve dostlarla hasret gidermek yakındır.

Belki kaybettiğimiz değerlerin, kalp kırdığımız arkadaşlıkların ne boş, ne anlamsız olduğunu öğrenebilmişizdir.

Dostlarınıza sarılabilmek için lütfen evde kal, sağlıklı kal ve kitapla kal…

İlk kitabım ‘’Anılar Beldesi’’. Lise 2. Sınıfta öğretmenime söylediğim bir yalanla başlayıp, beni şimdilere taşıyan minik yalan…Beni ölesiye rahatsız eden bu yalanı telafi etmek için bütün bir yazı şiir yazmakla geçirip, okul harçlıklarımla bastırdığım şiir kitabımı lise sona geçtiğimiz yıl, okul merdivenlerinde öğretmenime verip, ikimizin de sarılıp ağladığımız ama benim kendimle gurur duyduğum an.

Kitabımın önsözünü okuduktan sonra nazım değil de nesirde daha başarılı olacağımı söylediğinde ben hikayeler yazmaya başladım…O yıllarda bir çok gazetede tefrika halinde 15 gün boyunca arkası yarın olarak basıldı.

Aradan 44 uzun yıl geçtikten sonra hayallerim gerçek olmaya başladı ve ‘’Aşkın Gölgesinde Yaşamak’’ adlı gerçek yaşanmış, yarım kalmış bir aşk hikayesini anlatan romanımı yazdım.

Herkesin hayatında yarım kalmış veya yarım kalması gereken mutlaka bir şeyler vardır. İçinde kendinizden pek çok şey bulacaksınız bu kitapta.

Bir tutam sevgi içindi tüm çabalarım derken hangimiz çabalamadık ki…

Babalarımızın katı kuralları ile hangimizin yolu kesilmedi ki…Çocuklarımızı çok fazla etkimiz altına almamamız ve onları mesleklerini seçmeleri için kısıtlamamalı, çünkü hayat onların, sevdikleri mesleği yapmalarına izin vermeliyiz. Başarı sevdiğin işle birlikte gelir.

Hangimiz kayınvalideden çekmedik ki…Hepsi bu kitabımın içinde belki de sizin yaşadıklarınızın aynısı.

‘’Sararmış Güz Yaprakları’’ Son çıkan kitabım ise; Yıllar sonra evraklarımın arasında  sararmış, bazı yaprakları kopmuş bir defterimin arasında bulduğum ve bazılarının gazetelerde çıkan hikayelerime ilave ettiklerimle derlediğim içinde 18 hikaye bulunan kimi aşk kokan, kimi eğlendiren, kimi de düşündüren hikayelerden oluşmaktadır.

Sağlıcakla kalın, evde kalın…Hayat gülümseyince güzel…

 

 EVDE KAL,SAĞLIKLI KAL,KİTAPLA KAL,TUZLA BELEDİYESİ,KİTAP DESTEĞİ